Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Какво правят успешните хора всеки понеделник сутрин?

Какво правят успешните хора всеки понеделник сутрин?

Понеделниците са най-критичният ден от цялата работна седмица, а ставането сутрин ни се вижда като мисия невъзможна. Успелите хора обаче не позволяват на песимистичните мисли да ги завладеят дори в тези драматични часове на деня и като добре смазани машини се готвят за тежките работни дни.

Ето и какво правят те всеки понеделник сутрин:

1. Събуждат се рано и започват с упражненията

Това им позволява да подобрят циркулацията на кръвта в тялото, да се тонизират и да имат добър старт на една продуктивна седмица.

2. Хапват здравословна закуска

В понеделник сутринта енергията е много важна и тя не трябва да идва от палачинки или кекс. Все пак през уикенда сте нарушили режима си и е време да го вкарате в правия път.

3. Отиват по-рано на работа

Това е важно за психическата настройка. Човек си осигурява глътка въздух и спокойствие преди да се потопи в работните проблеми и да се сблъска с чуждото мрънкане и негативизъм.

4. Разчистват си бюрото и десктопа

Отново психическа настройка, която им помага да гледат на седмицата като на ново начало. Една малка преорганизация на мястото, на което се трудите променя цялата перспектива за развитието на деня.

5. Актуализират седмичните цели

За да се работи по-лесно, трябва да има организация и цели. След като ги подредите, няма да се чувствате изгубени в морето от задачи и ще се лишите от излишен стрес.

6. Преглеждат имейла си

Това е задължително, за да не се изпусне нещо важно. Прегледайте и календара си!

7. Поздравяват шефа на екипа си и провеждат бърз разговор за задачите през седмицата

Въпреки че всеки си има задачи, понякога промените настъпват за секунди. Добре е още от началото на седмицата да сте наясно дали няма такива и кое е топ приоритет за следващите 5 работни дни. В случай, че вие сте шефът, целта на тази кратка среща е да запознаете служителите си с „дневния ред” на седмицата.

От категорията