Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Една изповед на касоразбивач №1 на всички времена

Една изповед на касоразбивач №1 на всички времена

Един от най-добрите касоразбивачи на всички времена Савко Христов – Калата в една интересна изповед за света на света на крадеца . Години наред девизът му е “Дойдох, видях, обрах!”. Днес, две десетилетия по-късно, тези подвизи и миналото на рецидивист вече са останали зад гърба му и сега той е отдаден на писането на книги, пишат от News7.

Влязох в затвора и попаднах на хора, както е казал Вапцаров.

Там се научих да отварям всякакви каси, връща се към началото на “кариерата си” Калата и допълва, че никак не е лесно да научиш този занаят. Да отворя каса за мен е като да галя жена, колоритен е в разказа си Савко.

Още сънувам истории от затвора, дори се стряскам. В България затворите бяха нещо ужасно. Не можете да си представите отношението на старшините, за които ние бяхме сволач и трябваше да бъдем смачкани, натъжава се Калата. Най-ужасният му спомен е, когато е затрупан от рудник в Бобовдол. От 4 човека, излязохме трима. Останалите ги гризяха плъховете, след 48 часа под земята, връща се към ужаса Савко.

След 12 години зад решетките, той заживява в Созопол, в семейния двор и вилата на баща си, която превръща в уютна къща. Занимава се с варене на домашна ракия, но се посвещава и в писане на книги. Не съжалявам за миналото си, защото благодарение на него съм това, което съм. Не посягам на чуждо, но не съветвам никого да посягне на моето, заявява касоразбирач №1 у нас.

В живота на Савко има една много специална жена – Наска. След като излиза от затвора, тя е единственият човек, който вярва в него. Днес двамата се радват на щастлив брак, а определението на Калата за нея е “опасен човек”. Нека повече се обичат хората, стига с тази злоба и завист, призовава касоразбивачът.

От категорията