Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Кметът на Русе иска да направи града салса столица на България

Кметът на Русе иска да направи града салса столица на България

Имаме идея всяка година в един уикенд Русе да бъде салса столицата на България, съобщиха кметът на Русе Пламен Стоилов и неговият заместник Страхил Карапчански, цитирани от БТА. Крайдунавският град е домакин на “Салса уикенд”, а организатори на събитието са община Русе и салса клуб “Амигос”, с финансовата подкрепа на фондация “Русе-град на свободния дух”.

“Едно от нещата, които липсваха на Русе в последните години, бяха събитията. Мисля, че този атрактивен салса уикенд ще достави удоволствие на русенци”, заяви Стоилов.

Иво Стойчев, който е един от организаторите, съобщи, че в събитието участват близо 500 танцьори от страната. Тази вечер ще има концерт на латино формацията “Тумбаито”, с участието на Калин Вельов, а едни от най-добрите танцьори от салса школите в България ще изнесат 13 шоу програми.

Водещ ще бъде известният кипърски танцьор и международен съдия по спортни танци Памбос Агапиу. “В Русе имате злато, защото имате много салса танцьори. Ще стане страхотна салса фиеста”, каза Агапиу.

 

Източник: dnevnik

От категорията