Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » Едни от най-скъпите хотелски стаи в света

Едни от най-скъпите хотелски стаи в света

отелски стаи с въртящ се дансинг, диамантен пръстен и цена, равна на годишната заплата на хората от средната класа – класация на най-екстравагантните 101 хотелски стаи в света показва как пътуват богатите и известните, съобщава БГНЕС.

Най-скъпата стая в класацията на Elite Traveler се намира в хотел “Intercontinental” в Женева и струва 56 000 долара за една нощ. Наречена “Резиденцията”, стаята е разделена на две крила и разполага с прозорци от пода до тавана с гледка към града. Стаята включва още голям хол, библиотека, галерия, стая за масаж, турска баня, всекидневна и трапезария, както и фитнес зала и сауна.

 

В хотел “W” в Лондон гостите, които изберат да отседнат в стая E WOW, ще разполагат със собствена DJ станция и ще могат или да се излегнат удобно на гигантски въртящ се диван, или да се развихрят на дансинг под свода на гигантска бална зала.

Хотел “New York pelas” предлага не само бляскав престой в стая, вдъхновена от скъпоценните камъни, но и диамантен пръстен, създаден от дизайнера на звездите Мартин Кац. Всеки наемател на стаята получава този скъп подарък. Тя се простира на площ от 465 кв м. и се издига на три нива над 53-rя етаж.

Ако пътувате с голям антураж или просто се нуждаете от пространство, трябва да се насочите към Straffan House в хотел Килдеър, на около 30 минути от Дъблин, Ирландия. Вилата заема площ от цели 3160 кв. м. Освен че разполага с 10 спални, апартаментът предлага още вътрешен плувен басейн, кино салон, спа, изба с вино, частен портиер и главен готвач.

В класацията влизат общо 35 страни. САЩ доминират с 20 хотела, следвани от Китай с 10, ОАЕ с 9, Мексико с 6, Великобритания с 6 и Швейцария с 5. Дубай и Лондон оглавяват класацията при градовете с по 6 от най-скъпите хотелски стаи в света.

 

Източник: news7

От категорията