Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Дават трева на деца с епилепсия

Дават трева на деца с епилепсия

Децата в американския щат Илинойс, които имат епилепсия в тежка форма, скоро ще се облекчават с марихуана. Губернаторът Пат Куин подписа закон, който разрешава употребата й за медицински цели. В списъка с болестите са епилепсия и други заболявания, които предизвикват припадъци.

“С този нов закон ще помогнем на много възрастни и деца в щата да намалят страданията си.

Епилепсията е тежко заболяване и така ще позволим хората, които получават припадъци, да облекчат част от симптомите”, се казва в изявление на Куин.

Законът ще влезе в сила на 1 януари 2015 г. В него е посочено, че хората, които получават припадъци, могат да ползват марихуана, но не във вид за пушене. При децата задължително ще се изисква разрешение от родител.

Явно законодателите са имали и лични мотиви при писането на текстовете, защото един от тях разказва за свое приятелско семейство, чието 14-годишно момче страда от епилепсия в тежка форма и родителите са готови на всичко, за да облекчат състоянието му. За съжаление обаче традиционните методи се оказват недостатъчни.

От категорията