Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Болница “Софиямед” се разширява, откри нов корпус

Болница “Софиямед” се разширява, откри нов корпус

Два месеца след като отбеляза втората годишнина от основаването си, столичната многопрофилна болница за активно лечение “Софиямед” се разширява и откри нов корпус в центъра на града. Той се намира на ул.”Димитър Моллов” 10, на 350 метра от основния медицински комплекс и ще предложи на пациентите високо ниво на медицинско обслужване, модерна апаратура и условия за провеждане на най-съвременно лечение. На територията на новата сграда практикуват специалисти със съответните им отделения по ревматология, съдова хирургия, медицинска онкология и новоразкрито отделение по ендокринология, съобщиха от болницата.


Управителят на МБАЛ “Софиямед” д-р Йордан Пелев коментира, че инвестицията в новия корпус е огромна, особено на фона на проблемите в здравеопазването. Но всичко това се прави, за да може специалистите да бъдат в услуга на здравето на хората и да им осигурят максимално най-добрите условия на лечение. “С отварянето на новия корпус, “Софиямед” ще гарантира на своите пациенти ефективно лечение по всички основни медицински направления с най-съвременната апаратура и водещи специалисти”, допълва д-р Пелев.
“С преместването в новата сграда ще предложим на пациентите си още по-добри условия за лечение на ревматологичните заболявания. Разполагаме с увеличена леглова база, което ще осигури на повече пациенти достъп до лечение от топ професионалисти. Гордеем се, че и все повече млади лекари избират нашата болница за тяхната специализация. В отделението от началото на месеца вече практикуват двама лекари специализанти, които ще се развиват при най-модерните условия на работа”, коментира д-р Любомир Маринчев, дм, завеждащ отделението по ревматология и един от водещите специалисти в страната.
Отделението по съдовахирургия, което също се измества в новия блок, ще провежда пълната гама от съдово хирургични интервенции, както и ендоваскуларни процедури. Звеното разполага с всички средства за диагностика и лечение, включително най-висок клас ултразвукова техника за цветно дуплекс доплерскениране. “Отделението ще разчита на самостоятелен операционен блок с рентгеново защитени операционни зали, в които ще могат да се извършват ендоваскуларни процедури. Разполагаме и с последно поколение вид интраоперативен рентгенов апарат (C-рамо) на фирмата General Еlectric с високи технически характеристики. Два дни в месеца ще обявяваме безплатни диагностично-консултативни прегледи за пациенти със съдови и венозни заболявания”, коментира д-р Димитър Марков,дм, завеждащ отделението по съдова хирургия в “Софиямед”.
На територията на новия корпус в “Софиямед” вече функционира и ново отделение по ендокринология, чийто завеждащ е д-р Цветанка Терзиева, специалист с дългогодишен опит. В болничното звено се лекуват пациенти със захарен диабет, болести на щитовидната жлеза, надбъбреците, хипофиза, с метаболитен синдром и др. Д-р Терзиева обръща внимание, че апаратурата, с която отделението разполага, е от най-висок клас, а това гарантира прецизната диагностика на всички ендокринологични заболявания. “Условията на лечение са най-модерните, осигуряващи пълен комфорт за пациентите, а високовалифицираният екип на отделението ще гарантира най-добрите резултати от приложеното лечение”, допълва специалистът.
Колективът на най-младото отделение в “Софиямед” – по медицинска онкология, също се премества в новопостроения корпус. Завеждащият отделението д-р Мария Христова коментира, че успехите в лечението на рака се дължат на симбиозата от всеотдаен и високопрофесионален екип и бързо и своевременно използване на апаратура при диагностицирането и проследяването на болестта. “Звеното, което ръководя, използва най-съвременните техники за диагностициране и проследяването на онкологичните заболявания – последно поколение скенер и ЯМР, който притежава специален софтуер, единствен в България, осигуряващ уникалната възможност за функционална диагностика и проследяване на туморни заболявания в изключителни детайли”, обяснява специалистът.

 

Източник: 24chasa

От категорията