Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Донка Байкова: Внимание! Рибата и месото през лятото могат да бъдат опасни за здравето

Донка Байкова: Внимание! Рибата и месото през лятото могат да бъдат опасни за здравето

Месото и рибата са сред най-рисковите храни през летния сезон, алармират специалистите. Според диетолога проф. Донка Байкова хората трябва да внимават откъде купуват хранителни продукти, как ги съхраняват и какъв е срокът им на годност.

“Всички храни от животински произход са рискови и неправилното им съхранение през лятото може да доведе до сериозни стомашно-чревни проблеми”, уточни проф.

Байкова.

Тя подчерта, че когато купуваме риба, трябва да внимаваме дали е прясна и посъветва най-вече летуващите на морето да не влизат веднага след хранене във водата, а да изчакат няколко часа. “Много е важно през лятото да се пият повече течности, за да се избегне обезводняването”, допълни тя.

По думите й друга основна част от грижите за здравето в летния сезон е защитата от слънчевите лъчи, предаде агенция “Фокус”. “Добре е активните хора, работещи през най-горещите часове на открито, да се предпазват с козметични продукти, шапка и светли дрехи”, призова проф. Байкова.

От категорията