Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Орехите намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания

Орехите намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания

Изследване на университета за наука и технологии Хуа Чжун в Китай и Харвардската школа за обществено здраве показва: консумацията на орехи може да намали риска от заболявания на сърцето с почти една трета, предава The Huffington Post.

Въз основа на данни от предишни изследвания, експертите изясниха, че ежедневната порция орехи намалява риска от сърдечно-съдови заболявания с 28-29%. Опасността от смърт в следствие на други заболявания също намалява със 17%. Орехите влияят несъществено единствено въру риска от развитие на диабет и инсулт.

В орехите се съдържат витамини, минерали и ненаситени мастни киселини, които понижават нивата на холестерола и намаляват възпаленията в организма. Преди известно време Харвардската школа за обществено здраве проведе изследване за влиянието на орехите върху рака на панкреаса. При жените, консумирали по шепа орехи два и повече пъти в седмицата, рискът от рак на панкреаса бил с 35% по-нисък в сравнение с тези, които не ядяли орехи.

 

Източник: fbr

От категорията