Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕМА НА ДЕНЯ » Скандал на “Бургас и морето” – жури прецака 12 участници

Скандал на “Бургас и морето” – жури прецака 12 участници

И тази година скандал беляза конкурса “Бургас и морето”. Песента “Импресия” в изпълнение на Орлин Горанов обра точките на журито и останалите участници са възмутени от начина, по който се случило това.

“Конкурсът не е за изпълнители, а за песни. Бяхме свидетели на крещящ парадокс, когато последният става първи.

Песента “Импресия” беше извън класацията, поради ниската оценка, дадена й от подборното жури”, обясни Ваня Костова, която също участвала в конкурсната програма.

Същото това жури дисквалифицира две песни и по този начин песента на Орлин Горанов в последния момент влиза в топ 12 и членовете решават да дадат максимална оценка на композиция, която доскоро не са считали за достатъчно добра.

Ваня Костова и Петя Буюклиева разказаха за скандалната случка и подчертаха, че това е прецакване на хората, които са се трудили да създадат песни за конкурса. Техните песни са били в топ 5, според оценките на журито, но неочаквано изпадат, за да се даде първото място на Орлин Горанов.

Отношение по казуса взе Валентин Пензов, член на журито в конкурса.

Аз, за себе си, съм написал моите оценки без никакъв натиск, заяви той и дори изтъкна, че от общината в Бургас ги похвалили, че тази година няма караници.

Ние сме против тези машинации, заяви Петя Буюклиева, която се обяви срещу корупцията и издаде тайни от кухнята на конкурса. Оценките на журито се смятали в сградата на общината и се знаело, че често някои песни са с еднакъв брой точки. Не е ясен принципът, по който се определят печелившите и губещите.

“Интелектуалците, хората на културата и изкуството, са особена ценност за всяка нация, поведението им е особено показателно и би трябвало да бъде перфектно. Не трябва да има лъжи, злоупотреби и грозни парадокси, като този, който се случи на “Бургас и морето”, каза в заключение Ваня Костова.

 

Източник: news7

От категорията