Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Необичайно явление на плажа в Калифорния озадачи учените

Необичайно явление на плажа в Калифорния озадачи учените

Необичайно явление озадачи учените, сини морски същества покриха плажовете на Калифорния

Милиони малки мистериозни морски същества забавляват американците на западния бряг на САЩ. Това необичайно явление озадачи учените в Америка, които са доста притеснени от случващото се.

Морските същества всъщност са познати на учените под името „velella velella„. Те са вид медузи с необикновен цвят, а най-любопитното около тях е, че в едно тяло се съхраняват милиони малки създания.

Въпреки че повечето не са отровни, експертите предупреждават, че хората все пак трябва да ги избягват, тъй като могат да предизвикат изгаряния, предава Guardian. Според специалисти, появата им по плажовете не е необичайно явление. Но това, което е странно е появата им в такова количество и то през този период от годината. На плажовете в южна Калифорния буквално има милиони от тях, а още толкова плават в океана близо до брега.

5

Според специалистите, необичайното явление свързано с появата на голямата е колония, вероятно се дължи на климатичните промени. И най-вероятно те са изплували на брега на Сан Франциско заради силния вятър.

1

Въпреки това, има нещо, което учените не са установили, и затова се повече от озадачени. Обикновено „velella velella“ се появява от април до май, а не в края на лятото. Нито се размножава толкова бързо. .

4

„Измина почти десетилетие след последния път, когато ги видяхме. Трудно е да се каже защо точно сега се появиха — казала Нанси Блек, известен морски биолог. Тя не отхвърли теорията за бурите, които може да си ги довели, но смята, че те не са единствената причина за появата им на сушата.

3

Опасни или не, „velella velella“ се превърнаха в истинска атракция за туристи и жители. Снимки на това необичайно явление, можете да видите в галерията по-долу.

2

 

Източник: razkritia

От категорията