Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Пътувайте с градския транспорт, за да сте слаби

Пътувайте с градския транспорт, за да сте слаби

Ако ви се налага да пътувате в градския транспорт, вече има основателна причина да заобичате това ежедневно приключение. Оказва се, че то е помощник в борбата за сваляне на излишни килограми.

Това показват резултатите от ново изследване по темата, а според учените, политиката на градските власти категорично трябва да се съсредоточи върху намаляване на употребата на автомобилите като превозни средства.

Учените от Колежа по хигиена и тропическа медицина и Юнивърсити колидж в Лондон твърдят, че ползите за здравето, когато се използва градски транспорт, са същите като ходенето пеш и карането на колело.

Ако пътувате с градски транспорт, ефектът върху теглото ви ще е по-голям в сравнение с този след диета или програмите с физически упражнения.

Учените открили, че мъжете, които използват този вид превоз или отиват на работа пеша или с колело, имат индекс на телесна маса със средно един пункт по-ниско от онези, които използват автомобил. Разликата се равнява на около килограм и половина. За съжаление, при дамите ефектът бил малко по-слаб.

Изследването разглежда измерванията на индекса на телесната маса (ИТМ) и данните са телесните мазнини на 7534 мъже и жени.

ИТМ представлява теглото в килограми, разделено на височината в метри на квадрат. Средният ИТМ за мъжете е 28 пункта, а за жените – 27, което се смята за наднормено тегло.

 

Източник: news7

От категорията