Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ШОУБИЗНЕС » Димитър Цонев се връща в ефира на БНТ 1

Димитър Цонев се връща в ефира на БНТ 1

Съвсем заслужено, но и малко изненадващо Димитър Цонев замина семейно в Гърция да празнува 55-ия си рожден ден днес. Твърде кратка е обаче ваканцията му там. Връща се утре, за да може с чиста съвест да влезе в студиото на “Още от деня”. Тогава той трябва да подготви първото издание, защото предаването му се завръща в понеделник.

Когато става въпрос за важни неща, Цонев е голям професионалист. Затова той ще излезе в ефира на БНТ 1 преди старта на политическия сезон. А след 5 септември, когато официално се открива предизборната кампания, ще се опита да провокира най-интересните дебати между кандидатите за политическата власт в България. Има амбиция, а и самочувствие да го направи добре.

Отдавна зрителите го определят като журналиста, на когото имат голямо доверие. Защото е компетентен, с годините е придобил голям опит, а разговорите, които води пред камерата, са винаги интелигентни. И по-важното – задава точните въпроси и умее да разговори гостите си. Това автоматично означава, че трябва да удължи и времето на предаването си. Вече се е споразумял с телевизията от другия понеделник да получи още 30 минути в ефира.

Така токшоуто се удължава до 70 минути, за да има повече време за коментари и анализи. Причината е наближаването на парламентарните избори на 5 октомври.
Както досега, Цонев ще води предаването си сам, а преди Коледа едва ли ще има свободно време.

Въпреки това той се връща на работното си място зареден и в отлична форма, след като изкара почти цял месец на море. Първо в “Евксиноград”, където ходи със семейството си всяко лято от 13 години насам.

После – в Сен Тропе. Няколко снимки, пуснати във фейсбук от Деси Цонева, дъщерята на журналиста, потвърждават приказките, че там наистина е смайващо красиво.

На брега на Средиземно море Цонев, съпругата му Мариана и Деси изкарват 10 дни. Тримата тръгват за курорта на Френската Ривиера на 15 август с полет през Мюнхен. Преди да се настанят в Сен Тропе, разглеждат Ница и Кан, които са на по-малко от час път с кола.

Не отиват за първи път и вече добре познават района, освен това имат и семейни приятели. Веднъж тръгват от София с кола, но така се губят общо 4 дни в път. По-уместно е да се отиде със самолет, а от летището да се наеме рентакар. Така прави и тв водещият.

“Аз обичам Франция, защото тя не може да те изненада с нищо лошо

хората са приятни, храната – много добра, виното е прекрасно.

Човек може да намери всичко, което пожелае. Ето това е чиста ваканция”, разказва Цонев мотивацията си да отиде там за четвърти път.

А най-големият му коз е, че разбира френски език. И не само това. Още от втория ден във Франция започва да го говори доста прилично. Знае го от времето, когато е кореспондент на София прес в Женева.

С добрия си френски, а и с важния си вид, категорично се слива с местните хора. И въпреки това го разпознават. Един ден влиза в “Казино” – това е популярна верига супермаркети близо до Сен Тропе, и случайно среща група българи. Те са добронамерени – само се запознават и искат да се снимат с него.

“Сред персонала в заведенията не съм виждал българи, както например е в Гърция. Особено в Халкидики, Тасос и Кавала – там почти няма ресторант, в който да не работят наши сънародници, което е хубаво. Докато в Сен Тропе повечето българи ходят на ваканция, а други имат имоти в региона и живеят там от години”, обяснява тв водещият.
Топлите дни между юли и август може би са най-добрият период в годината за ваканция на Френската Ривиера. Въпреки че този август и там времето е по-хладно от обичайното.

Но и това не може да провали хубавото преживяване. Защото в Сен Тропе забавленията са съвсем други. Много малко са хората, които ходят да се пекат на плажа. Повечето са в яхтите си. А там, както е известно, да си собственик на яхта е все едно да имаш велосипед.

Стандартът е различен – никой не говори за криза. В супермаркетите цените са почти същите като в София, но цигарите са скъпи – кутията е 7 евро. Например дизелът струва 1,4 евро, като разликата с България не е чак толкова голяма. И ресторантите са пълни. Дотолкова, че за повечето се изисква предварителна резервация.

“Клуб 55″ обезателно трябва да се посети. Той е като емблемата и етикета на Сен Тропе. Шефът му Патрис дьо Колмон е малко момче, когато родителите му създават клуба през 1955 г. Сред първите им гости е Брижит Бардо, която снима на все още напълно пустия плаж филма “И Господ създаде жената”.

Сега, за да се влезе вътре, е необходима резервация поне 3 дни предварително.

Това прави и Димитър Цонев. В един от почивните си дни отива на семеен обяд там. По обяд, защото заведението затваря в 17 ч, вечер не работи.

“В Ла Прованс, както се казва цялата област около Ница, Марсилия, правят най-хубавото розе в света. С това са известни. То може да бъде купено от 5 до 50 евро. И разликата в качеството не е чак толкова голяма”, обяснява Цонев какво трябва човек да си поръча от менюто в местните ресторанти. Просеко е т.нар. шампанско за бедни и там изобщо не върви. Например богаташите поръчват предимно шампанско магнум – това са големите 3-литрови бутилки, а цената им може да варира между 3000 и 5000 евро.
Нощният живот също е любопитен. Отскоро собствениците на клубове налагат нова мода – измислили са особен тип помещения, които до 23 ч са изтънчени ресторанти, а после се превръщат в модерни дискотеки. Т.е. не е необходимо да се местиш от едно заведение в друго. Самата инвестиция е доста голяма заради озвучаването, професионалното осветление и оборудването.

Разбира се, Цонев и семейството му отиват едната вечер на точно такова място – “Л’Опера” в центъра на курорта, което работи в този формат. “Храна, питиета и изведнъж се превръща в дискотека. Всички гости станаха и започнаха да танцуват около масите, а някои и върху масите. Има диджей с програма, професионални танцьори. Аз за първи път видях такъв ресторант в Куршавел (това е един от най-скъпите зимни курорти в света)”, разказа Цонев колко хубаво е изкарал летния си отпуск.

 

 

Източник: 24chasa

 

От категорията