Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ШОУБИЗНЕС » “Къпах се в мляко с мента” сподели Марта Вачкова

“Къпах се в мляко с мента” сподели Марта Вачкова

„Къпах се в мляко с мента. Водата край Шабла е тюркоазена, а варовиковият пясък – млечно бял. Открих това райско местенце преди седем години. Щастлива съм, че и тази година успях да му се насладя”, разказа пред „Монитор” актрисата Марта Вачкова.

Дъщерята на легендата Григор Вачков изкарала незабравима почивка с дъщеря си Рада и приятели.Първата спирка от ваканцията на водещата била Варвара. „Това е едно селце почти на границата с Турция. За поредна година бяхме заедно с Дони и Нети, с Ивайло Христов, Владо Пенев и Роза Радичкова. Обожавам да релаксирам в компанията на приятели”, обяснява актрисата.

Вачкова не е от звездите, които се притесняват от любопитните погледи на плажа. „Местата, където изкарвам почивката си, са пълни с приятели. Ние сме си една компания и в кръчмите, в които посещаваме, е пълно с познати. Навсякъде сме си ние. Спокойно е.
Това страшно много ме отпуска и отморява, не крие Марта.

Следващата спирка била любимата й дестинация Ахтопол. „Много е красиво там. Харесва ми, че има стари къщи. Местенцето Ахтопол ми е най на сърце. Отсядаме на квартира. Имам си и любима хазяйка”, радва се Марта. На пейката пред квартирата тя съзерцава лястовичките по телеграфните жици. Последните 6-7 години Вачкова открила и друго закътано местенце за отдих. „То е на румънската граница. Селце, което дори не е на брега на морето. Всеки ден изминаваме близо 20-ина километра, за да отидем на плаж. Там се запознах с едни прекрасни хора и смятам пак да отседна при тях. Дворът им е пълен с домати, малини, къпини, праскови. Каквото си харесаш, си откъсваш направо. Много ми допада, че там властват тишината и спокойствието. Не се чува дори мотор на кола. Толкова е диво”, доволна е Вачкова.

Дъщеря й Рада прекарала част от ваканцията си с нея. „Разбира се, беше и с приятелки на къмпинг „Градина”. Младите много харесват това място. За Рада обаче е прекалено пренаселено. По моя заръка тази година нито веднъж не е влязла в морето. Всички деца, които са се къпали, са се разболели. Това е безумица – да отидеш на море и да не може да се потопиш във водата, ядосва се обичаната тв водеща. За нея по-добрият вариант за почивка вече е в планините. Марта намерила време да отскочи до къщата си в Етрополския балкан. „Там намирам друга тишина. През нашия двор минава река. Нощем като се събудиш, винаги може да си помислиш, че вали дъжд. Радваме се на светулките, на майските бръмбари. Прекрасно е. Чувствам се като в приказка”, категорична е актрисата.

Тази година в приказката имало и изпитания. Потопът, залял родното Черноморие, не подминал и почивката й. Вачкова се сблъскала с ужаса от наводнението във варненския квартал „Аспарухово”.

„Много обичам Варна. Там прекарах няколко дни. За съжаление се случи голямото нещастие в „Аспарухово” докато бяхме на фестивала „Любовта е лудост”. Отидох при моите приятели от Червения кръст, за да видя с какво да помогна на хората. Посетих „Аспарухово”, за да подкрепя хората, останали без покрив. Гледката, която видях на живо, беше потресаваща. Повечето хора преживяха бедите това лято по телевизията. Но когато си там, е ужасно. Изсъхнала прах се разнасяше във въздуха. Гърлото ме драскаше и очите ме боляха. Няма как да се усети ужасът от наводнението по телевизията. Това, че морето никога не се изчисти, че водата е кафява и плуват страшни боклуци, много ме натъжава. Но за съжаление навсякъде е страшно мръсно. Повечето плажове са безобразни,” възмущава се Вачкова.

Актрисата се бори срещу замърсяването на природата с всички сили. „Всяка година с големи найлони събираме боклуци на Северното Черноморие. Но то не е възможно една шепа хора да чистят за всички останали, които цапат. Не може мислите да са ни мръсни, а природата да ни е чиста. Аз смятам, че ние българите се изцапахме като хора”, разказва водещата. Тя влизала с лодка навътре в морето, но и там не открила чистота: „Това е една заблуда, че в дълбокото е по-чисто от брега. Морето не може да издържи на всичката мръсотия, с която го заливаме. “

Марта намерила време да отскочи и до Италия. „Много я харесвам тази страна. Имах прекрасно пътешествие до Флоренция. Бях и на прекрасна сватба. „Пътуването в чужбина зарежда по друг начин. Сверяваш си часовника и може да разбереш дали си на прав път. Трудно се живее в непрестанно отрицание и отчаяние, както ние в България.”

 

Източник: blitz

От категорията