Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Нова технология позволява на медицински специалисти да влязат в ролята на болни от болестта на Паркинсон

Нова технология позволява на медицински специалисти да влязат в ролята на болни от болестта на Паркинсон

Нова технология ще позволи на потребителите да усетят света през очите на човек страдащ от болестта на Паркинсон. Това би могло да направи революция в начина, по който се отнасяме към потърпевшите и лекуваме болните.

Лондонският университет е създал компютърна система, която пресъздава симптомите на болестта на Паркинсон, включително замаяност и речеви проблеми.

Симптомите на заболяването включват треперене, бавно движение и виене на свят, и до момента за него няма лечение.

С новата система се дава възможност за промяна в начина на обгрижване на болните, по-адекватно отношение и евентуален напредък в опитите за откриване на ефективно лечение.

Технологията ще бъде тествана със студенти от университета.

“Нашият основен интерес е да се работи по начина, по който може да се подобри и улесни комуникацията и съпричастността чрез използване на прости технологии, за да се потопят участниците в света на болните. Надяваме се да имаме възможност да разширим проекта” – споделят студенти.

 

 

От категорията