Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » 9 природни средства за унищожаване на гъбичките по ноктите

9 природни средства за унищожаване на гъбичките по ноктите

Гъбичките са микроскопични организми, които нормално се срещат по повърхността на нашата кожа. Но настъпват моменти, когато имунната ни система отслабва и естествения ни защитен слой срещу тях отпада. Тогава те, необезпокоявани от нищо, се „настаняват удобно“ и започват да се развиват по ноктите или кожата ни. За тяхното лечение се изисква време и упоритост, тъй като самите те са достатъчно издръжливи срещу различните медикаменти.

Затова вижте природните средства, които ще ви бъдат от полза в борбата с гъбичките.

Чесън – счукайте чесън и го смесете с малко количество краве масло, за да се получи еднородна паста. Нанасяйте всяка вечер преди лягане и превързвайте като компрес. Само след няколко дни ще се радвате на положителните резултати.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ябълков оцет – Смесете равни части оцет и вода и накисвайте ноктите си в този разтвор в продължение на 30 минути. После само подсушете. Правете процедурата ежедневно и в рамките на седмица ще забележите бързото подобрение.

Куркума – залейте 100 грама куркума на прах с 2 чаени чаши гореща вода и запарете за 5 минути. После накисвайте ноктите си в този разтвор в продължение на 15 минути.

9

Масло от чаено дърво – Смесете няколко капки масло от чаено дърво с една чаена лъжичка зехтин или кокосово масло. Използвайте памучен тампон, за да нанесете сместа върху засегнатите нокти. Оставете го за 10 минути, и след това използвайте четка за зъби за нежно почистване на участъците. Правете това 2-3 пъти дневно, докато останете доволни от резултатите.

Лук – отрежете парченце стар лук и го наложете върху нокътя, като го закрепите с лейкопласт. Останете с него в продължение на няколко часа или през цялата нощ.

10

Сода – към 1/2 чаена чаша сода добавете 1/4 чаена чаша кислородна вода (3%) и до 4 чаши топла вода. Прибавете 1/4 чаена чаша натурален ябълков оцет и потапяйте засегнатите нокти в този разтвор за около 10 минути. Измийте с чиста вода и подсушете крака си старателно. Повтаряйте процеса 2 пъти дневно в продължение на няколко седмици.

Кокосово масло – намажете обилно засегнатите нокти с маслото и ги превържете. Обувайте чисти чорапи и останете така през цялата нощ. Повтаряйте метода всяка вечер до пълно унищожаване на гъбичките.

11

Масло от риган – смесете 2 капки масло от риган с 1 чаена лъжичка зехтин. Нанесете сместа върху засегнатите нокти и оставете да действа поне 30 минути. Изплакнете и подсушете старателно. Повтаряйте 1-2 пъти дневно в продължение на три седмици.

Смрадлика – всяка вечер накисвайте краката си в настойка от смрадлика (тетра). После не изплаквайте, а само подсушете краката си.

 

Източник:  Framar.bg

От категорията