Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Орехите помагат за превенцията на няколко вида рак

Орехите помагат за превенцията на няколко вида рак

Възможно ли е да се предпазите трайно от появата на рак и ракови образования?
Според някои учени – може.

Става дума за „чудодейна формула”, чрез която човек може да се предпази от онкологичните заболявания…

Единственото, което ви трябва в случая е – зелен орех, пелин и карамфил. Те се използват заедно.

Рецептата е следната:

Първо, необходими са ви зелени черупки от млад орех.

В растението има лечебни свойства, само когато кората е зелена. Голям емайлиран или керамичен съд (не метален) с капацитет от около 5 литра се пълни до горе със зелените черупки на орехи. Добавя се етилов алкохол, докато се покрият черупките. Добавя се и половин супена лъжица витамин С на прах. Покривате съда с фолио. Така трябва да престои 3 дни. Сместа се прецежда и се сипва в стерилни стъклени съдове.
Второ, от пелина ви е необходимо съвсем малко количество. След като се изсуши, трябва да се счука, за да се получи прах и да се сложи в стъклен съд.
Третото растение, което ви е нужно е карамфил. Необходимо  е само да се смели като пелина, за да се получи прах. Съхранява се също в стъклен съд.
Начинът на употреба е съвсем прост. От тинктурата на ореховите ядки се изпива по една чаена лъжичка, разтворена в половин чаша вода сутрин. Ако сте над 70 кг пийте по 2 чаени лъжички, а ако сте над 90 кг – по 3. За тежко болни дозата може да се удвоява и се пие до пълно излекуване…
Количеството пелин, което ви трябва е 2 чаени лъжици. Карамфилът  се приема по една чаена лъжичка три пъти дневно преди основните хранения.

След десетия ден приемайте по една чаена лъжица преди вечеря до излекуване.
И понеже тази „бабина” рецепта ни изненада с амбицията си да служи като „превенция” за рака, ето какво казва науката по въпроса…

Изследователски екип на Калифорнийския университет с ръководител д-р Пол Дейвис е проучвал въздействието на орехите върху човешкия организъм. Екипът установил в опита си върху мишки, че  редовното хранене на животинките с орехи ги предпазва от образуване на тумори. Откритието за орехите показало, че те намаляват нивата на един важен хормон IGF-1, който е директно свързан с появата на рака на гърдата и рака на простатата, с което се обяснява влиянието на орехите за превенция върху двата вида рак.

Сайтът lechitel.com разказва още за  проучването:

Наличието на омега-3 мастни киселини оказва превенция пък срещу сърдечносъдовите заболявания. Резултатите от изследването на Дейвис били направени с цел да се установят ползите от орехите за здравето. По време на проучването е било давано известно количество орехи на опитни мишки и са били наблюдавани как им влияят. Те били хранени с орехи и орехово масло за период от 18 седмици. Заключението е, че ползите за превенция срещу тези два вида рак се дължат не на омега-3 мастните киселини, на които са богати и други храни, а на други съставки в суровите орехови ядки. Да се консумират сурови е много важно, защото топлинната обработка унищожава ензимите и други полезни вещества в тях, а и това се отнася за всички ядки.”

Така че – може би „бабината” рецепта с орехи наистина да се окаже полезна!

 

Източник: e-zdravey.com

От категорията